неделя, 17 март 2013 г.



Няма да слагам официална анотация,защото резюмето е толкова повърхност сред дълбините на тази история.
Не мога да отрека че си падам по меланхолични романчета,а тази е направо драма.Няма го онзи хумор,няма я и познатата еротика върху която се изграждат повечето отношения.Любовта има различни измерения.А това ме разтърси дълбоко и не мога да отрека че накрая си поплаках.
Историята разказва за един брак сред лозите в Австралия.Юджини,лондончанка по кръв се стреми да се адаптира  в новата си родина-Австралия.Джилбърт -мъжът й е влюбен до болка и фанатизъм в лозята си и виното за него значи много.Стига до там че жертва семейството си за тази божествена напитка…
Семейството преминава през много изпитания и бедствия,изневери и сълзи .Любовта им е много различна.Красива ,нежна,оправдана в малките жестове но не винаги споделена.И въпреки това накрая ,след толкова години те осъзнавам че се обичат.Изневерите им са чисто физически .
Макар краят да не е щастлив,тази книга силно се отпечата в съзнанието ми .Може би наистина любовта е като горчивото вино. Иска се време за да узрее и трудно преживява бурите,и стига ли цял живот за да живееш за някого? 

Няма коментари:

Публикуване на коментар