неделя, 16 юни 2013 г.




„Размяната” е поредната книга от тази моя любима авторка .Отново любовно крими,от поредицата на издателска къща „Хермес”-Мегаселър.Прочетох я за много кратко време.Беше много увлекателно написана ,имаше си от всичко-криминална и любовна нишка,предателсва,лъжи и обрати.Сандра винаги е имала богата фантазия и умение да пише така ,че да прелистваш страниците с интерес.

В книгата става въпрос за две сестри,но не какви да е а еднояйчни близначки.Всички сме чували за духовната връзка между близнаците-освен че си приличат като две кап

ки вода ,те могат да усещат и емоциите си.Такава е връзката и между Мелина и Джилиън Лойд-нашите главни героини.И макар и еднакви на външен вид ,между тях има съществени разлики.Един мъж се изправя пред тази нелека задача.


Мелина Лойд,едната близначка,е по-спонтанната и импулсивна.След смъртта на родителите им се е посветила на кариерата си-ескорта на известни личности .Хладнокръвна и прецизна в работата си ,тя е станала нарицателно за среди.НоМелина доста често си позволява да „да залита на гнило,известни са похожденията й за едно нощ.Изкусителна сърцеразбивачка.

Джилиън ,от друга страна,е по-сдържана,по-пестелива на емоции от сестра си.Тя е повече майка и жена,докато Мелина е повече „скитница бродница”.Джилиън си има приятел и взима решение за много важна стъпка в живота си,която за жалост погубва сестра й..
Кристофър Харт,главният мъжки протагоснист се оказва на грешното място в погрешното място,и така се оказва между двете сестри.Бивш астронавт от НАСА,с отлично досие,да не кажем национален герой,точно когато решава да си вземе почивка,се изправя пред най-страшния полет.

Една децка игра завършва трагично и се почва едно гонене,бягане ,преследване.Първите сто страници служат по-скоро за опознаване на главните герои и топоси.Същинското действие започва по-късно.Интригата постепенно се заплита,а героите бавно и славно навързват връзките между лицата и събитията в тази история.

Не мога да не спомена главният злодей в тази история-отец Гейбриъл.Името лъже,няма нищо общо нито с Божи служител,камо ли пък с ангел.Израснал в нищета и без родителски грижи,у него се заражда някаква разрушителна мания за величие,която чрез проповедите му го превръща в богат промивач мозъци.Той изгражда една империя,с която манипулира хората.Пъкленият му план за световно величие,освен проявите по телевизията,включва създаване на негово безбройно поколение,чрез измами в частни клиники и кражби на деца.Възползва се от слабите места на хората за да ги превърне в кукли на конци в ръцете му.
Не за първи път срещам такъв сюжет-други такива „Божии чеда” срещнах и в книгите „Френска коприна” на същата авторка,както и в „Знойни сънища” на Сюзан Елизабет Филипс.
Джилиън става част от този пъклен план,който завършва с нейната смърт.Затова сестра й решава сама да отмъсти ,но скоро се оказва че единственият човек който е в състояние да й помогне е полковник Харт,човекът който за последно е видял сестра й жива.

Престъпление от страст,подли машинации,любов и неочаквани обрати.Книгата ми хареса,въпреки че,ако трябва да съм честна,даже да беше без автор,пак бих познала авторката.Знам ли ,беше предвидима или в типичния за нея стил.Важното е че ми хареса,и схванах ситуацията,защото накрая с тези размени се обърках ,коя коя е …

Няма коментари:

Публикуване на коментар